....Otvoreno pismo Ministru
  početna
   
 
1
1
1
1
1
1
1
1

Poštovani gospodine Ministre, kao član Vlade, ali pre svega kao državljanin Republike Srbije, uključeni ste u događaje, odnosno "borbu" protiv virusa COVID 19. Svakako znate da nam svakodnevno pristižu informacije o broju zaraženih i umrlih, te o merama koje Vlada preduzima da se posledice delovanja ovog virusa eliminišu ili bar smanje, kako bi Država mogla da nastavi da "živi".

Nisam primetio da je neko predložio da se škole apsolutno "zatvore", pri čemu ne mislim na ONLINE nastavu. Sada školu redovno pohađaju osnovci do četvrtog razreda Sa njima su svakodnevno njihove učiteljice, pa i neko vanastavno osoblje. Svi oni su izloženi povećanom riziku od zaraze i oboljevanja, pa tako postaju i prenosioci zaraze.

Ako Država pokušava da "zatvori" sve ventile kroz koje zaraza može da "procuri" potrebno je da zatvori i ovaj ventil. Zato predlažem da sagledate i razmotrite mogućnost završetka ove školske godine ili njenog prekida i odlaganja do nastupanja boljih uslova za njen nastavak. A bolji uslovi će nastupiti dolaskom proleća ili mogućnosti vakcinisanja ukupnog stanovništva. Dotle izlažemo riziku od zaraze kako ovu decu, tako i ostalo stanovništvo ove države.

S poštovanjem, Stjepan A. Seder

 

Ovaj tekst je objavljen u DANAS -u 03. 12. 2020. pod naslovom: BOLJI USLOVI ZA ŠKOLU.